Når børn og unge rammes af angst

Separations angst, fobisk angst, panik angst, social angst, angst for mad, OCD eller noget helt andet.

Uanset hvilken angst barnet eller den unge har, så er det noget der skal tages alvorligt. Angsten har en stor kræft og den behøver ikke være rationel. Når angsten er der, overtager den tankesættet. Der kan ikke være plads til andet end bekymringer i ens tanker. Hele kroppen reagere og er påvirket af angsten.

Det er ikke kun den der er ramt af angst der er påvirket, det påvirker hele familiens hverdag.

Der kan være mange årsager til angst hos børn. Oftest er der en lang række forskellige årsager. Uanset årsag, så er fællesnævneren, at angsten påvirker både barnet og resten af familien negativt.

Hvis barnet ikke får hjælp, så kan angsten forhindre skolegang, begrænse sociale aktiviteter og personlig trivsel.

Hos Open Mind anvender jeg metakognitiv terapi i mine samtaler med børn der har angst.

Metakognitiv terapi er en relativ ny retning inden for psykologien som er markant anderledes. Anderledes fordi indholdet af tankerne og følelserne ikke spiller en afgørende rolle for at kunne hjælpe børn med angst. Det er dog yderst vigtigt at arbejde med hvad barnet stiller op med tankerne eller følelserne.
Hvad er barnets respons på tanker og følelser har afgørende betydning for hvordan vi har det.

Hvis barnet fokusere for meget på bekymringer, spekulationer, grublerier, tjek og frygt kan det føles hårdt og opslidende at komme igennem skoledagen. Jeg kan hjælpe børnene med at minimere deres indre fokus gennem metaforer, aktiviteter og spil der skal skabe en forståelse for, og en lyst til, at skabe forandringer. Børnene får redskaber til selv at kunne vælge hvor meget eller hvor lidt fokus de skal have på udvalgte tanker. Det er derfor ikke vigtigt hvad de tænker, men det er afgørende vigtigt, HVAD de stiller op med tanken, når den kommer.

Jeg kan hjælpe jer via samtaler og redskaber til barnet/den unge og forældrene.

Sammen arbejder vi os stille og roligt frem mod andre måder at håndtere tankerne på.

Jeg har en indsigt i de særlige faktorer der er gældende for børn og unge med angst. Jeg har en forståelse for de elementer der er i spil hos barnet, den unge og resten af familien.

Kontakt

kontakt

Tlf.: +45 61 16 80 40
pe@pia-emilie.dk
Jernbanegade 23
4000  Roskilde

CVR: 36287543

FIND vej

Parkering
Open Mind ligger blot 700 meter fra Roskilde Station, så det er meget nemt at komme hertil med offentlig transport. Hvis du kommer i bil, er der gode parkeringsmuligheder på bl.a. Bønnelyckes Plads, hvor der er 3 timers gratis parkering.