Gruppeforløb for børn med angst

Gruppeforløb for børn med angst

Aldersgruppe 9 – 13 år

Som forældre til et barn med angst, kender I oplevelsen af at føle jer magtesløse og opgivende. I har sikker forsøgt jer med opmuntring, trøstende ord og gode råd, for at få jeres barn til at tænke positivt og anderledes, og alligevel har det ikke virket – i hvert fald ikke i længden, og måske har det ligefrem blevet værre.

Børn med angst søger ofte beroligelse, bekræftelse og trøst. Barnet kan begynde at trække sig fra sociale aktiviteter, har ofte hovedpine, ondt i maven eller muskelsmerter uden egentlig årsag.

Det er frygteligt som forældre at være vidne til, og ikke at kunne hjælpe sit eget barn.

Et gruppeforløb kan være en løsning for jeres barn

Fordelen med et gruppeforløb fremfor individuelle samtaler er, at børnene oplever et fællesskab, hvor man ikke er alene, at andre børn har det på samme måde, og at de i gruppen finder fælles styrke og løsninger sammen.

Jeg møder jeres barn med nærvær og omsorg og trækker på mine mange års erfaring som lærer.

Under gruppeforløbet lærer børnene at give slip på deres bekymringer og hvordan de selv tager styringen over deres tanker. de lære at kunne falde i søvn og ikke ligge søvnløs om natten. 

Børnene bliver fortrolige med nye handlemuligheder og får succesoplevelser under forløbet. De er sammen med jævnaldrende børn, der har samme udfordringer.

Rammerne for gruppeforløbet er hyggelige og rare. Stemningen er let, og ingen skal føle sig presset eller udleveret. Det skal på alle måder være rart at deltage i gruppeforløbet, og der er frugt eller andet spiseligt og noget at drikke.

Den metakognitive metode

Traditionel kognitiv adfærdsterapi har fokus på indholdet af menneskets tanker. I den metakognitiv terapi, som har vist sig at være meget effektiv i forhold til blandt andet angst, arbejder vi mere med hvad, du stiller op med dine tanker og mindre om indholdet.

Den metakognitive metode er yderst skånsom, da den ikke arbejder med at fremprovokere smertefulde følelser. Så snart jeres barn har lært principperne i den, er den nem at anvende.   

Det er en korttids og meget effektiv behandlingsform, hvor vi inddrager mange metaforer og børnene er aktivt med i hele forløbet.

Forældreworkshop og forældresamtale

Som en del af forløbet indgår en indledende og fælles forældre workshop samt en individuel forældresamtale.

Workshoppen klæder jer forældre på til at forstå og støtte jeres barn under gruppeforløbet.

Halvvejs igennem gruppeforløbet, inviteres I forældre til en individuel samtale om jeres barn, og hvordan I bedst kan hjælpe og støtte netop jeres barn. Dette er altså en samtale kun med jer som forældre til det pågældende barn og ikke som på forældre workshoppen, der er sammen med de øvrige forældre.

Praktisk info

Gruppeforløbet er for børn mellem 9 og 13 år.

De første 4 gange mødes vi en gang i ugen. De sidste 2 gange går der 14 dage. Dette for at jeres barn og I forældre har mulighed for at anvende og øve jer på de nye strategier og redskaber.  

Pris

  • Gruppeforløb 6 x 2 timer
  • Fælles forældre workshop på 1 time
  • Individuel forældre samtale på 1 time

Samlet pris for hele forløbet kr. 3.995.-

Gruppeforløbet gennemføres af

Metakognitiv terapeut, lærer og coach Pia-Emilie Brozek

Med hjælp fra psykolog studerende Eline Damsgaard.

Tilmelding

Vil du høre mere om gruppeforløbet for børn med angst, så ring til Open Mind v/Pia-Emile Brozek på telefon 61 16 80 40.

Du kan tilmelde dit barn ved at ringe eller at send en kort mail til pe@pia-emilie.dk med angivelse af ”TILMELDING BØRN MED ANGST GRUPPEFORLØB” i emnefeltet, så sender jeg en tilmeldingsformular.

Kontakt

kontakt

Tlf.: +45 61 16 80 40
pe@pia-emilie.dk
Jernbanegade 23
4000  Roskilde

CVR: 36287543

FIND vej

Parkering
Open Mind ligger blot 700 meter fra Roskilde Station, så det er meget nemt at komme hertil med offentlig transport. Hvis du kommer i bil, er der gode parkeringsmuligheder på bl.a. Bønnelyckes Plads, hvor der er 3 timers gratis parkering.