Gruppeforløb for unge ensomme med lavt selvværd

Unge der føler sig ensomme

Gruppeforløb for unge mellem 15 – 20 år.  kl. 16 – 18. 

Hver niende studerende føler sig altid eller ofte ensom, viser ny undersøgelse foretaget af Dansk Magisterforening.

Mange studerende er derfor slet ikke sammen med andre i deres fritid. Deres tanker og følelse af at være anderledes kan være så opslidende, at det er svært selv at finde løsninger for at komme fri af ensomheden og det resultere ofte i, at de til sidst ikke har overskud til at være social i fritiden og bevidst undgår sociale situationer.   

Det kan være svært at dele med de andre studerende, at man er ensom og er udfordret i de sociale sammenkomster som rus tur og fredagsbar. Man er omgivet af mange unge. Den unge kan sagtens virke udadvendt og glad og alligevel føle sig ensom. 

Det kan være hårdt og kræve en del overskud, at man skal gøre som om man ikke er usikker.

En del studerende oplever, at deres indre usikkerhed og bekymringstanker fylder meget i deres hverdag, tapper dem for energi og gør dem triste.

De studerende tænker ofte, at de må være de eneste i verden der er så usikre og triste. De eneste der kæmper så hårdt og har det netop som dem.

De unge bliver usikre i forhold til klassekammeraterne og egne præstationer fagligt.  

Hvis du kan genkende noget af ovenstående, vil du få rigtig meget ud af at deltage i et gruppeforløb for andre unge der har det på samme måde som dig.

Gruppeforløbet

I forløbet vil du kunne spejle dig i de andre deltagere og opleve, at du langt fra er alene med dine tanker og din usikkerhed. Du vil opleve, at jer der er med i gruppen, har mange af de samme udfordringer.

Vi vil i gruppeforløbet blandt andet arbejde med følgende:

  • Aktiviteter: tur i skoven, bålmad, foto med mere
  • Hvordan du slipper dine bekymringstanker og grublerier
  • Hvordan du håndterer din stress på dit studie
  • Hvordan du får mere overskud og mere glæde ind i din hverdag.
  • Styrke dit selvværd og din selvtillid.
  • Hvordan du får mod til at handle.

Vi terapeuter styrer forløbet, og søger for at det der fylder hos jer, bliver taget op i gruppeforløbet. Vi sidder ikke i et mødelokale, men tager ud og er aktive. På den måde er det afslappet og lettere at tale sammen eller lytte til.   

Det er helt frivilligt, om du blot ønsker at være med på en lytter eller du har lyst til at fortælle om din situation til resten af gruppen.

Hvorfor er gruppeforløbet så effektiv?

Et gruppeforløb får deltagerne til at føle sig mindre ensomme og alene med deres problemer.

Det at du kan spejle dig og nikke genkendende til nogle af de problemstillinger og historier vi fortæller og som I selv bidrager med, er en af de store årsager til, at terapeutisk gruppeforløb er så effektiv.

Vi spejler os alle sammen konstant i vores omgivelser. Når du derfor møder andre der på nogle områder ligner dig, så vil de have indflydelse på den måde du ser og forstår dig selv på.

I gruppeforløbet vil du opleve, at de andre forstår og selv har oplevet nogle af de udfordringer du står med.

Du vil efter ganske få gange, kunne lægge masken på bordet og bare være dig selv. 

Vi terapeuter bidrager med cases fra andre unge, så vores samtaler kan starte med at tage udgangspunkt i andre unge. Det helt er op til jer, om I ønsker at bidrage med egne historier.

Det vigtigste er, at I kan spejle jer i historierne og mærke og opleve, at I langt fra er alene. Sidst men ikke mindst, så får i via gruppeforløbet helt nye handlemuligheder og redskaber med hjem, som I kan bruge fremadrettet. 

Du vil i gruppeforløbet møde andre unge og måske skabe nye venskaber. 

Praktisk info

Du skal være mellem 15 – 20 år for at kunne deltage i forløbet

Vi mødes en eftermiddag i ugen kl. 16 – 18.

Vi mødes i alt 5 gange

Pris

Et gruppeforløb er billigere end individuelle samtaler, så dine forældre sparer penge ved at tilmelde dig gruppeforløbet.

Prisen er 2.900 kroner for 10 timers gruppeterapi

Tilmelding

Holdet starter så snart der er nok tilmeldte. Skriv en mail til pe@pia-emilie.dk, så sender jeg en indmeldelsesformular. Du betaler 300 kroner ved tilmeldingen og resten når forløbet starter.

Kontakt

kontakt

Tlf.: +45 61 16 80 40
pe@pia-emilie.dk
Frederiksborgvej 17A
4000  Roskilde

CVR: 36287543

FIND vej

Parkering
Open Mind ligger blot 700 meter fra Roskilde Station, så det er meget nemt at komme hertil med offentlig transport. Hvis du kommer i bil, er der gode parkeringsmuligheder på bl.a. Bønnelyckes Plads, hvor der er 3 timers gratis parkering.